Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kokulu Çörek

(Kokulu Çörek nasıl yapılır)

Kokulu Çörek için kullanılan malzemeler :
1 paket kurumaya
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
100 gr margarin
yarım çay bardağı susam ve çörekotu
1 çay kaşığı tuz
ılık süt
aldığı kadar un
koku, sıvıyağ

Tarifi :
Kuru mayayı az bir miktar su ile eritin. Karıştırma kabına biraz un alın. Ortasına mayayı, yumurtayı, yumuşatılmış margarini,tuz ve şekeri koyun. Bir çay bardağı kadar ılık sütü de ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp açın. İçine sıvıyağ ile karıştırılmış koku (narenciye kurusu) dan sürüp rulo yapın. Ruloyu önce halka şekline getirin. Daha sonra burgu yapıp kendi etrafında döndürerek sarın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin. Fırında 180 derecede pişirin. Bu çörek mersinin çok özel bir lezzetidir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.