Çerkez Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı mısır
1 su bardağı aşurelik buğday
tavuk suyu
terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz, nane, sıvıyağ, tereyağı
Tarifi : Daha önceden hazırladığınız tavuk suyunun içine mısırları ilave edip pişmeye bırakın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları ilave edin. Bu arada yoğurt, yumurta sarısı ve un ile terbiye hazırlayın. Soğuk su ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kaynayan çorbaya ilave edin.
Daha sonra didiklenmiş bir kase tavuk etini de çorbanıza ekleyin. Başka bir tavada tereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. çorbanızın tuzunu ayarlayıp servis kasesine alın. En son sosu üzerine gezdirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009