Telli Pilav için kullanılan malzemeler :
100 gr. tel kadayıf
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tarçın, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
tuz
Tarifi : Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur. fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir, kavrulmaya devam edilir. Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm ve tarçın eklenir. Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir. Suyu ayrlanır. Pilav suyu çekinceye kadar pişirilir. Bu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır, kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır. Pişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınır. Üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009