Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kek Görünümlü Pilav

(Kek Görünümlü Pilav nasıl yapılır)

Kek Görünümlü Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 yufka
1 havuç
1 soğan
1 tutam maydonoz
1 kase mantar
2 çorba kaşığı kuru domates
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı et suyu
tuz
sıvıyağ

Tarifi :
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine doğranmış soğanı daha sonra rendelenmiş havucu daha sonra mantarı ekleyip kavurun. Ardından minik doğranmış kuru domatesleri ve kuşüzümünü ekleyin. En son pirinci ve tuzu ekleyip kavurun. Etsuyu ve su ilave ederek demlenmeye bırakın. Ortası boş bir kek kalıbını yağlayın. 1 tane yufkayı 8 üçgen parçaya kesin.

Yufkaları kalıbın dışından taşacak şekilde yerleştirin. Pişip demlenen pilavı içine doldurun. Maydanozları doğrayıp serpiştirin. Kenardan sarkan yufka parçalarını içe doğru kapatıp fırında 180 derecede yufka kızarana kadar pişirin. Daha sonra ters çevirip dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.