Patlıcanlı Susamlı Börek için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr. margarin
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
iç harcı için:
3 patlıcan
100 gr. beyaz peynir
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber, muskat
üzeri için:
1 yumurta
susam
Tarifi : Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,50 gr. erimiş margarin, süt ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Böreğin iç harcı için 3 adet patlıcanı közleyin. Közlenmiş olan patlıcanları küp olarak kesin. Patlıcanları bir karıştırma kabına alın. Üzerine 100 gr. rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Beyaz peynirin üzerine kaşar peynirin yarısını içine rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Tüm iç harcı kaşık ile karıştırın. Hamuru medane ile açın.
Hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlak olarak kesin. Kestiğiniz hamurun içine patlıcanlı ve peynirli iç harçtan ilave edin. Hamuru uç kısımlarında kapatın. 1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürün. Akını ise hamurun kenarlarına sürün. Yumurta akını sürdüğünüz kısıma susam serpin. Hamurun üzerine kaşr peynir rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009