Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patlıcanlı Susamlı Börek

(Patlıcanlı Susamlı Börek nasıl yapılır)

Patlıcanlı Susamlı Börek için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr. margarin
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

iç harcı için:
3 patlıcan
100 gr. beyaz peynir
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber, muskat

üzeri için:
1 yumurta
susam

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,50 gr. erimiş margarin, süt ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Böreğin iç harcı için 3 adet patlıcanı közleyin. Közlenmiş olan patlıcanları küp olarak kesin. Patlıcanları bir karıştırma kabına alın. Üzerine 100 gr. rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Beyaz peynirin üzerine kaşar peynirin yarısını içine rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Tüm iç harcı kaşık ile karıştırın. Hamuru medane ile açın.

Hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlak olarak kesin. Kestiğiniz hamurun içine patlıcanlı ve peynirli iç harçtan ilave edin. Hamuru uç kısımlarında kapatın. 1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürün. Akını ise hamurun kenarlarına sürün. Yumurta akını sürdüğünüz kısıma susam serpin. Hamurun üzerine kaşr peynir rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.