Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Domatesli Açma Börek

(Domatesli Açma Börek nasıl yapılır)

Domatesli Açma Börek için kullanılan malzemeler :
yarım paket yaş maya
1 su bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un (yaklaşık 17 tepeleme çorba k.)

sosu için:
1 kg domates
3 soğan
kekik, fesleğen, reyhan
tuz
sıvıyağ

Tarifi :
Önce sıvıyığ ve suyu karıştırma kasesine alın. İçinde mayayı eritin. Diğer malzemeleri ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağda soğanları soteleyin. üzerine küp doğranmış kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik, fesleğen ve reyhan ekleyin. İç malzeme soğurken hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye 1.yufkayı serin. Üzerine domatesli harcı serpin. Üzerine 2. yufkayı örtün. Üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Bıçakla kare kare kesin. 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.