Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kadınbudu Köfte

(Kadınbudu Köfte nasıl yapılır)

Kadınbudu Köfte için kullanılan malzemeler :
1 kg kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
6 dal maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 fincan pirinç

Tarifi :
Kıymanın yarısı biraz sıvı yağda kavuralım. Kavrulan kıyma soğuduktan sonra kalan çiğ kıymaya ilave edilim. Haşlanıp soğutulmuş pirinç, yumurta, rendelenmiş soğan, maydonoz ve baharatları da ilave edelim ve iyice yoğrulup köfte şekli verelim. Un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ayrı ayrı kaplara koyalım. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartalım. Kızaran köfteleri fazla yağını çeksin diye önce havlu kağıt üzerine alalım. Daha sonra arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.