Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sebzeli Rulo Et

(Sebzeli Rulo Et nasıl yapılır)

Sebzeli Rulo Et için kullanılan malzemeler :
4 adet dana bifteği
4 dilim pastırma
1 kaşık sirke
2 dal taze soğan
1 paket brüksel lahanası
6 adet arpacık soğan
6 adet patates
4 diş sarımsak
6 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Sarımsakları ezip 2 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün. Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve kürdanla sabitleştirin. Tavada 3 kaşık yağı kızdırın. Rulo etleri ekleyip çevirerek kızartın. Sirke ilave edip ateşten alın. Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın. Etleri kevgirle tavadan alıp taze soğanla bağlayın. Brüksel lahana ve arpacık soğanları temizleyin. Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Patatesleri soyup yıkayın. İri parçalar halinde doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve süzün. Tüm sebzeleri kalan bir kaşık sıvıyağda sote edin. Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin. Sıcak suyu ilave edip tuz ve karabiber serpin. Kapağı kapalı olaraka suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.