Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ballı Çikolatalı Cup Cake

(Ballı Çikolatalı Cup Cake nasıl yapılır)

Ballı Çikolatalı Cup Cake için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı krema
1 kaşık bal
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
80 gr bitter çikolata

Tarifi :
Yumurta ve şekeri, iyice köpürünceye kadar çırpın. Kremayı ve balı ekleyip, çırpmaya devam edin. Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, hafifçe çırpın. İnce ince doğranmış çikolatayı ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Harcınızı ister küçük kaselere, ister kağıt cup kek kaplarına, istersenizde muffin kalıplarına dökün. 170 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Cup kekleriniz piştikten sonra, fırından çıkartın, üzerlerine bez örtüp, soğumaya bırakın. Cup keklerinizi kapalı kutu içinde saklayın. Açıkta kalırsa yumuşaklığını kaybeder.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.