Çabuk Mantar Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 torba kuru mantar
100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
500 gr. soğan
biraz maydanoz
1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
bir çorba kaşığı soya unu
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı soya yağı
1/2 lt hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
tuz, karabiber
Tarifi : Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve sarmısağın yarısını içinde çevirin.
Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009