Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Kalkan Balığı

(Fırında Kalkan Balığı nasıl yapılır)

Fırında Kalkan Balığı için kullanılan malzemeler :
kalkan balığı
kekik
safran tozu
pul biber
taze kekik
maydanoz
sarmısak
tortilla ekmeği
pırasa
kuru soğan
fesleğen
biberiye karışımı
patates püresi

Tarifi :
Balığı tavada 2 dakika kızarttıktan sonra taze kekik, sarmısak, pırasa, kuru soğan, fesleğen ve biberiye karışımıyla birlikte fırında 10 dakika pişirin. Diğer yandan patates püresine kekik, safran tozu, pul biber ve maydanoz katıp karıştırın.

Marketlerde satılan tortilla ekmeğini yağda kızartıp üzerine domates soslu patlıcan kızartması koyun. Sonra sırayla patates püresi, kalkan balığı ve ekmeği üst üste koyup servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.