Ana Sayfa > Çorbalar > Bademli Çorba

(Bademli Çorba nasıl yapılır)

Bademli Çorba için kullanılan malzemeler :
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim bayat ekmek
150 gr badem
2 diş sarımsak
2 damla sirke
1 miktar tuz

Tarifi :
Bademleri 2dakika kaynar su içinde tutup süzün ve kabuklarını soyun. Ardından birkaç dakika fırında bekletin, hafif kızarsınlar. Bayat ekmeği ılık su ile ıslatıp süzün ve havan içine alın. Üzerine sarımsak, tuz ve bademi ekleyip bulamaç olana kadar dövün. Hazırladığınız bu malzemeyi bir tencereye aktarıp dört bardak su ve zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbayı ocaktan indirip sirke damlatın ve sıcak olarak servise sunun.

Servis Önerisi: Mevsim sebzeleri ilave ederek sebzeli badem çorbası da yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.