Biberiyeli Ton Balığı Kavurması için kullanılan malzemeler :
2 kutu ton balığı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı biberiye
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam kekik
3 dal taze soğan
Tarifi : Öncelikle ton balıklarının yağlarını süzdürün. Tavaya bir miktar sıvı yağ dökün. (Balığın kendi yağından az miktarda dökebilirsiniz.)
Sarımsakları doğrama tahtasına koyun. Geniş bir bıçağı yatay olarak sarımsakların üzerine koyun ve bileğinizin, avcunuzun başladığı kısmıyla hafif vurun.( Bu şekilde hem sarımsaklar kolayca soyuluyor, hem de sarımsaklar tek parça halinde, ama hafif ezilmiş olduğu için yağa tadını güzelce verecek hâle geliyor.) Yağda sarımsakları rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra sarımsakları yağdan alın. Salçayı ve baharatları ekleyip bir süre kavurun.
Bu aşamada dilerseniz 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyebilirsiniz. Kavrulan salçalı karışımın üzerine ton balıklarını da ekleyin ve bir müddet kavurun. Tavayı ocaktan almadan yaklaşık 5 dakika önce, temizlenip 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış taze soğanları ilave edin, 1 - 2 kere çevirin ve ocaktan alın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009