Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Abgust (Güney Azerbaycan)

(Abgust (Güney Azerbaycan) nasıl yapılır)

Abgust (Güney Azerbaycan) için kullanılan malzemeler :
bir kilo nohut
kuzu kemiği
patates
kuru soğan

Tarifi :
1 kilo nohut suya basılır (konserve nohut kullanılıyor ise gerekmez). Çoktan kavurma olmus kuzunun ilik dolu kemikleri toplanır ve ateşin üzerine silme su dolu bir tencereyle yerlestirilir. Kuvvetli kamp atesinde en az iki saat kaynatılır, kaynarken çıkan köpük kaşıkla alınır. Patatesler soyulur ceviz boyunda kesilir, soğanlar yine aşağı yukarı ceviz boyunda kesilir, varsa sarmısak soyulur, aksamdan ıslanmış nohut ile kaynayan kemiklerin bulunduğu tencereye eklenir. Buharlaşmadan kalan suyun miktarına gore göz kararı bir miktar su ilave edilebilir. Tekrar ateşin üstüne konur, patatesler yumusayıncaya kadar kaynatılır, o ara tuzu eklenir, yağa gerek yok.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Yanına bulgur pilavı yapılabilir.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.