Beşamel Soslu Patates için kullanılan malzemeler :
4 adet patates
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tarifi : Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır. Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir. Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir kızarana dek pişirilir. Sıcak servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009