Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Beşamel Soslu Patates

(Beşamel Soslu Patates nasıl yapılır)

Beşamel Soslu Patates için kullanılan malzemeler :
4 adet patates
2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi

Tarifi :
Patatesler kabukları soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır. Biraz tuz ilave edilerek haşlanır. Ayrı bir tencerede beşamel sos için, tereyağ eritilir (sıvıyağ da olabilir). İçine un da ilave edilip kavrulur. Süt ilave edilip kaynatılır, sonra da yumurta sarısı ve tuz ilave edilir. Haşlanan patatesler beşamel sosla karıştırılıp borcama yayılır. Üzerine bol kaşar rendelenip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir kızarana dek pişirilir. Sıcak servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.