Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Portakal Pilavı

(Portakal Pilavı nasıl yapılır)

Portakal Pilavı için kullanılan malzemeler :
500 ml. su
50 gr. siyah zeytin
250 gr. basmati pirinci
tuz
30 ml. zeytinyağı
10 gr. acı biber
5 gr. sarmısak tozu
5 gr. kahve rengi şeker
5 gr. portakal kabuğu
50 gr. dolma fıstığı

Tarifi :
Zeytin, portakal kabuğu ve fıstık hariç tüm malzemeler katılarak 40-45 dk. Kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav suyunu çektikten sonra geri kalan malzeme üzerine serpiştirilerek servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.