Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Bulgurlu Yeşil Mercimek

(Bulgurlu Yeşil Mercimek nasıl yapılır)

Bulgurlu Yeşil Mercimek için kullanılan malzemeler :
3 yemek kaşığı margarin
1 soğan
1/2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı haşlanmış mercimek
3 su bardağı et suyu
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pulbiber

Tarifi :
Margarin bir tencerede eritilir ve içine doğranmış soğanlar koyularak kavrulur. Sonra bulgur ilave edilerek karıştırılır. Salçası da eklenip biraz daha kavrulur. Haşlanmış mercimekler koyulup karıştırılır. Et suyu koyulduktan sonra pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tereyağı eritilip pulbiberle karıştırıldıktan sonra mercimekli bulgurun üzerine dökülerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,045 saniyede oluşturuldu.