Bulgurlu Yeşil Mercimek için kullanılan malzemeler :
3 yemek kaşığı margarin
1 soğan
1/2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı haşlanmış mercimek
3 su bardağı et suyu
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pulbiber
Tarifi : Margarin bir tencerede eritilir ve içine doğranmış soğanlar koyularak kavrulur. Sonra bulgur ilave edilerek karıştırılır. Salçası da eklenip biraz daha kavrulur. Haşlanmış mercimekler koyulup karıştırılır. Et suyu koyulduktan sonra pişmeye bırakılır. Piştikten sonra tereyağı eritilip pulbiberle karıştırıldıktan sonra mercimekli bulgurun üzerine dökülerek servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6