Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tavuklu Mantarlı Ispanak

(Tavuklu Mantarlı Ispanak nasıl yapılır)

Tavuklu Mantarlı Ispanak için kullanılan malzemeler :
1/2 kg ıspanak
200 g tavuk
20 adet mantar
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı yağ
3 diş sarımsak
karabiber
pulbiber
tuz
kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Bir tencereye yarım su bardağı yağ koyulur ve soğan, sarımsak sotelenir. Sonra içine ıspanaklar da ilave edilip biraz kavrulur. Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri en az 1-2 saat süt, tuz, karabiber karışımında bekletildikten sonra bir tavada sotelenir. Mantarlar da biraz teryağında sotelenir, içine kırmızı biber de ilave edilerek hazırlanır. Hazırlanan bütün malzemeler ısıya dayanıklı bir kaba alınır ve karıştırılır. Sonra un tereyağı ile kavrulur, içine süt eklenerek karıştırılır ve beşamel sos hazırlanmış olur. Bu sos ıspanaklı karışımın üzerine dökülür ve üstüne de kaşar peyniri rendesi serpilerek fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.