Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Hedik

(Hedik nasıl yapılır)

Hedik için kullanılan malzemeler :
1/2 su bardağı nohut
1,5 su bardağı buğday
1/2 litre su
yeteri kadar tuz
1/2 su bardağı sarı kuru üzüm
1/4 su bardağı fıstık

Tarifi :
Nohut yıkanır, akşamdan ıslatılır. Buğday ayıklanır, yıkanır, üzerine su ilave edilerek kaynatılır. Tuz ilave edilir, kaynatmaya devam edilir, ıslatılmış nohut karışımı eklenir, suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine sarı üzüm ve fıstık konularak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.