Hızlı Yaş Pasta için kullanılan malzemeler :
150 gr margarin
1 çay bardağı un
2 çay bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 paket petibör bisküvi
üzeri için; 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi,
1 su bardağı hazır süt kreması
Tarifi : Orta boy bir tencerede margarini eritip unu ilave ettikten sonra sürekli karıştırarak sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Üzerine süt, kakao, toz şeker ve vanilyayı hemen ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Muhallebinin 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan muhallebiye robotta çektiğiniz ya da elinizle ufaladığınız bisküvileri ekleyip bu harcı orta boy bir kek kalıbına yerleştirin. Keki buzdolabında 3 saat kadar beklettikten sonra kelepçeli kalıptan alıp bir servis tabağına aktarın.
Ayırdığınız kakaolu muhallebiyi ve hazır kremayı mikserde 2-3 dakika çırpın. Bu kremayı pastanın her tarafına sürün. Dövülmüş fıstıkla süsleyerek servise sunun. Ancak bu pastayı servise sunmadan önce buzdolabında 3-4 saat ya da bir gece bekletirseniz sonuç çok daha iyi olacaktır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009