Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Yılbaşı Ağacı

(Yılbaşı Ağacı nasıl yapılır)

Yılbaşı Ağacı için kullanılan malzemeler :
1.5 su bardağı su
150 gram margarin
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
çikolata sosu

Tarifi :
1.5 su bardağı su ile 150 gram yağı kaynatın. 6 yemek kaşığı unu kaynamış su ile yağın üzerine döküp, karıştırıp, 1 dakika ateşin üzerinde pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta süt, nişasta, şeker karışımını pişirin. Krema koyulaşınca ateşten alın. Üzerine 60 gram yağ ekleyin. Soğumaya bırakın.

Ateşten alıp soğuttuğumuz hamurun içine 6 yumurtayı ekleyin. Hepsini karıştırın.
Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun. Üzerine yıldızlar çizin. Hamuru yıldızların üzerine yayın.
Piştikten sonra Yıldızların arasına krema üstlerine çikolata koyun. Bir kaç yıldızı üst üste getirip yılbaşı ağacını oluşturun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,043 saniyede oluşturuldu.