Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pırasalı Açma Börek

(Pırasalı Açma Börek nasıl yapılır)

Pırasalı Açma Börek için kullanılan malzemeler :
4-5 pırasa
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
pulbiber
tuz
karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
kabartma tozu
aldığı kadar un

Tarifi :
Öncelikle 3 yemek kaşığı margarinde ince doğranmış pırasalar kavrulur, içine salça, sarımsak, pulbiber, karabiber ve tuz koyularak iç hazırlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve karıştırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış 1 paket margarin, yoğurt, sıvı yağ, bir yumurtanın akı karıştırılır, aldığı kadar un koyulur, kabartma tozu ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve açılır, içlerine hazırlanan içten koyulur ve sarılır, tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 185 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.