Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Yoğurtlu Ekmek

(Yoğurtlu Ekmek nasıl yapılır)

Yoğurtlu Ekmek için kullanılan malzemeler :
3/4 (dörtte üç) su bardağı su
3/4 (dörtte üç) su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı pekmez
2 + 1/3 (üçte bir) su bardağı un
1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı kepekli un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya

Tarifi :
Makinaya suyu, yoğurdu, yağı ve pekmezi koyun.
Unları ve tuzu sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. Normal ekmek ayarında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.