Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Urfa Katmeri

(Urfa Katmeri nasıl yapılır)

Urfa Katmeri için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı un
yeterince su
tuz

içi için:
1/2 paket margarin
3 çorba kaşığı tahin

Tarifi :
5 su bardağı unu genişce bir kaba alın. Una bir tutam tuz ilave edin. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvıyağ ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayın. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açın.

Tahin ve erittiğiniz margarini, hazırladığınız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalın. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi sarın. Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürün. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletin.

Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın. Bütün rulolar bitene dek devam edin. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,037 saniyede oluşturuldu.