Ana Sayfa > Et Yemekleri > Gendeme

(Gendeme nasıl yapılır)

Gendeme için kullanılan malzemeler :
500 gr kemikli kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)
2-3 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivri biber
2 su bardağı su
tuz

Tarifi :
Soğanları temizleyip söğüş doğrayın.
Domates ve sivri biberleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Eti tencereye alıp, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.