Çikolata için kullanılan malzemeler :
1/3 su bardağı kabuksuz fındık
1/4 su bardağı kabak çekirdeği içi
1/3 su bardağı iç antep fıstığı
1.5 su bardağı %61-%70 arası kakaolu çikolata (ben lindt'in %70 kakaolusunu kullandım)
1/2 tatlı kaşığı fleur de sel
Tarifi : Fırını 175 dereceye getirin. Küçük bir tepsinin içine fırın kağıdı serin ve fındıkları üzerine yayın. İyice ısınmış fırında kızarana kadar 8 dakika kavurun.
Bu aşamada fıstıkları ve kabak çekirdeği içlerini karıştırıp aynı şekilde fırında kavurabilirsiniz, fakat kabak çekirdekleri fırında evrim geçiriyorlar. Fıstık içleri de zaten kavrulmuş satıldığı için, bu ikisini fırında kavurmaya gerek yok. Olur da gerek olursa 10 dakika kavurmak yeterli.
İç Antep fıstıklarının kabuklarını soyabildiğiniz kadar soyun, soyamadıklarınız kalsın. Fındığı, fıstığı ve çekirdeği bir kasenin içinde karıştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Fırından çıkar çıkmaz çikolatanın üzerine kesinlikle koymayın.
20 cm x 30 cm ölçülerindeki bir tepsiye fırın kağıdı serin.
Çikolatayı benmari usulü eritin. (Yani küçük bir sos tenceresinin içine su koyun. Üzerine cam bir kase yerleştirin. Kasenin tabanının suya değmemesine dikkat edin. Çikolatayı kasenin içine koyun ve spatulayla karıştıra karıştıra eritin.)
Eriyen çikolatayı fırın tepsisine dökün ve spatulayla yayın. Her yerinin eşit kalınlıkta olması için tepsinin altını tezgaha hızlıca vurun.
Çikolatanın üzerine fıstık, fındık, çekirdek karışımını yayın. Arzu ederseniz fleur de sel (deniz tuzu) serpiştirin.
Tepsiyi tezgaha tekrar çarpın ki malzemeler iyice yerleşsin. Oda sıcaklığında, iyice soğuyup sertleşen çikolatayı keskin bir bıçakla istediğiniz ölçülerde ve modelde kesin.
Hava almayan, kapaklı bir kutuda ve serin yerde muhafaza edin. Çikolatayı buzdolabına koymayın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009