Ana Sayfa > Tatlılar > Kabak Tatlılı Pasta

(Kabak Tatlılı Pasta nasıl yapılır)

Kabak Tatlılı Pasta için kullanılan malzemeler :
2 kg kabak
1 paket (175 gr) pötibör bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

üzerine :
yarım su bardağı hindistan cevizi veya krem şanti

Tarifi :
Kabak tatlısını hazırlayıp soğutun. Soğuduktan sonra suyunu süzüp çatal yardımıyla ezin. Bisküvileri büyük parçalar halinde kırın.

Dövülmüş ceviz ile birlikte kabak tatlısına ekleyip karıştırın. Dar bir dikdörtgen borcamın (yuvarlak da olabilir) tabanını kenarlardan sarkacak şekilde streç ile kaplayın.

Karışımı borcama boşaltıp üzerini düzleyin.
Pastayı buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman dikdörtgen bir tabağa ters çevirin.

Üzerini hindistan cevizi veya krem şanti ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.