Kabak Tatlılı Pasta için kullanılan malzemeler :
2 kg kabak
1 paket (175 gr) pötibör bisküvi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
üzerine :
yarım su bardağı hindistan cevizi veya krem şanti
Tarifi : Kabak tatlısını hazırlayıp soğutun. Soğuduktan sonra suyunu süzüp çatal yardımıyla ezin. Bisküvileri büyük parçalar halinde kırın.
Dövülmüş ceviz ile birlikte kabak tatlısına ekleyip karıştırın. Dar bir dikdörtgen borcamın (yuvarlak da olabilir) tabanını kenarlardan sarkacak şekilde streç ile kaplayın.
Karışımı borcama boşaltıp üzerini düzleyin.
Pastayı buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman dikdörtgen bir tabağa ters çevirin.
Üzerini hindistan cevizi veya krem şanti ile süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009