Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çilekli Limonlu Cheesecake

(Çilekli Limonlu Cheesecake nasıl yapılır)

Çilekli Limonlu Cheesecake için kullanılan malzemeler :
1 paket çilekli labne peyniri (420 kl)
1 paket sade labne peyniri (400 kl)
1/2 limon suyu (7 kl)
1/2 su bardağı çiğ krema (166 kl)
4 kaşık tereyağı; eritilmiş (824 kl)
2 adet burçak bisküvi (1442 kl)
2+2 çorba kaşığı toz şeker ( 480 kl)

Tarifi :
İki paket bisküvi doğrayıcıdan geçirilip, derin bir kaba alınır, erimiş tereyağı ve 2 kaşık toz şeker ile iyice özleşene kadar karıştırılır.
Geniş bir pasta kabına dökülür ve spatula ile bastırılarak sıkışması sağlanır.

Buzdolabında soğumaya bırakılır.

Krema Kısmı :
Sade ve çilekli labneler derin bir kaba boşaltılıp, 1/2 limon suyu ve 2 kaşık şeker ile karıştırılır.

Temiz bir kapta yarım su bardağı krema hafif baloncuklar oluşana kadar çırpılır ve labneli karışıma ilave edilir. Oluşturulan karışım spatula ile karıştırılıp daha önce hazırlanmış olan bisküvili tabanın üzerine hafif hareketler ile yaydırılır.

Üzeri düzeltilir ve en az 1 saat buzlukta, ardından da 2 saat buzdolabında bekletilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.