Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Pırasalı Patates

(Fırında Pırasalı Patates nasıl yapılır)

Fırında Pırasalı Patates için kullanılan malzemeler :
2 adet pırasa
600 gr patates
kalıp için bir miktar margarin
tuz
karabiber
200 gr labne peyniri
5 çorba kaşığı süt
50 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
250 gr margarin
4 yumurta
100 gr süt kreması

Tarifi :
Pırasayı ayıklayıp yıkayın. Halka halka kesin. Tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın. Ardından suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Patatesleri yıkayıp soyun. İnce ince dilimleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Labneyi süt ile hafifçe karıştırın. Kullanacağınız kalıbı yağlayıp içine patates, pırasa, labne ve kaşar peynirini sırayla dizin. Patatesleri dizerken tuzlayıp karabiber ile tatlandırın. Son kata tekrar patatesleri dizin.
Yumurtaları tuz, karabiber ve süt kreması ile karıştırın. Patateslerin üzerine döküp fırında 200 derecede 60 dakika kadar pişirin. Yemeği kalıbından çıkarmadan soğumasını bekleyin.

Soğumuş ve katılaşmış pırasa karışımını kalıptan rahat çıkarabilmek için kenarlarını aralayın. Kalıbı ters çevirerek pırasa karışımını bozmadan çıkarın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.