Amber Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 portakal
1 limon
1 greyfurt
7 bardak su
1,750 kg toz şeker
Tarifi : Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın. Kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın. Bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın.
Karışımı pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak su ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin. (Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (Oluşan köpükleri kaşıkla alın).
Sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın. Hafif ılıkken kavanoza boşaltın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009