Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peynirli Börek 2

(Peynirli Börek 2 nasıl yapılır)

Peynirli Börek 2 için kullanılan malzemeler :
HAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı margarin
1 su bardağı su
tuz

İÇİ İÇİN:
250 gr. peynir
Yarım demet maydonoz
Karabiber nane
Kırmızıbiber

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Tarifi :
Yoğurdu, erimiş margarini, yumurtayı, suyu ve aldığı kadar unu karıştırın. Tuz ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Altı eşit beze yapın. Bezeleri 1 cm. kalınlığında açın aralarına harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Bir kapta yumurta sarısını ve yağı çırpıp üzerlerine sürün. Börekleri 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin ve fırında kızarmaya bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.