Ana Sayfa > Çorbalar > Arpalı Tavuk Çorbası

(Arpalı Tavuk Çorbası nasıl yapılır)

Arpalı Tavuk Çorbası için kullanılan malzemeler :
125 gr arpa
1,5 lt tavuk suyu
2 kırmızı dolmalık biber
1 büyük soğan
3 çarliston biber
1 demet dereotu
tuz
2 çorba kaşığı margarin
1 büyük patates
1 demet maydanoz
karabiber

Tarifi :
Kırmızı dolmalık biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Ardından küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Çarliston biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın. Küp küp doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Soğan, kırmızı biber, çarliston biber, dereotu ve arpayı margarinle hafifçe kavurup tavuk suyunu ekleyin. Çorbayı kaynatıp tuzlayın.
Patatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Çorba 10 dakika piştikten sonra patatesleri ekleyin. Patates pişene dek çorbayı 15-20 dakika daha pişirin. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Pişen çorbayı servis kaselerine alıp üzerine maydanoz serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.