Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Garnitürlü Pilav

(Garnitürlü Pilav nasıl yapılır)

Garnitürlü Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 adet patates
1 adet havuç
3 çorba kaşığı bezelye
Yarım demet maydonoz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı nane tuz

BRÜKSEL LAHANA:
200 gr Brüksel lahanası
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Soğanı ve pirinci yağda kavurun. İçine konserve garnitür koyup karıştırın veya patatesi, havucu küçük küçük doğrayıp sote edin. Ardından bezelyeyi de içine koyun. En son olarak kıyılmış maydonozu pilava koyup karıştırın.

Brüksel lahanayı bir kap içinde tuz, sarımsak ve zeytinyağı kullanarak sote edin. Brüksel lahanasını dalyan köftenin ve garnetürlü pilavın yanında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.