Garnitürlü Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 adet patates
1 adet havuç
3 çorba kaşığı bezelye
Yarım demet maydonoz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı nane tuz
BRÜKSEL LAHANA:
200 gr Brüksel lahanası
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
Tarifi : Soğanı ve pirinci yağda kavurun. İçine konserve garnitür koyup karıştırın veya patatesi, havucu küçük küçük doğrayıp sote edin. Ardından bezelyeyi de içine koyun. En son olarak kıyılmış maydonozu pilava koyup karıştırın.
Brüksel lahanayı bir kap içinde tuz, sarımsak ve zeytinyağı kullanarak sote edin. Brüksel lahanasını dalyan köftenin ve garnetürlü pilavın yanında servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004