Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Acılı Karnabaharlı Makarna

(Acılı Karnabaharlı Makarna nasıl yapılır)

Acılı Karnabaharlı Makarna için kullanılan malzemeler :
225 gr kalem makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla)
1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 2.5 cm'lik parçalar halinde doğranmış
yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon su
karabiber

Tarifi :
Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.

Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin. Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.