Meksika Usulü Barbunya için kullanılan malzemeler :
1, 5 su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
2 diş sarımsak
2, 5 su bardağı kuru barbunya ( haşlanmış )
1/4 su bardağı sıvıyağ
Tarifi : Barbunya fasulyelerini tahta bir kaşık ile ezip püre haline getirin. Yağı geniş bir tavada kızdırdıktan sonra fasulye püresi, sarımsak, kimyon ve kırmızı biberi koyup 10 dakika kızartın. Üstüne peyniri serpip 5 dakika, peynir eriyip nar gibi kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009