Ana Sayfa > Et Yemekleri > Pakistan Usulü Ciğer

(Pakistan Usulü Ciğer nasıl yapılır)

Pakistan Usulü Ciğer için kullanılan malzemeler :
750 gr. ince dilimlenmiş kuzu ciğeri
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon suyu
1/ 4 su bardağı tereyağı

Tarifi :
Ciğer dilimlerini uzunlamasına ikiye kesip kenara koyun. Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırın.

Ciğerleri hazırladığınız bu karışıma koyup 1 saat bekletin. Bir tavada tereyağını eritip ciğer dilimlerini sık sık çevirerek kızartın. Delikli kepçeyle çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.