Ana Sayfa > Et Yemekleri > Valensiya Usulü Paella

(Valensiya Usulü Paella nasıl yapılır)

Valensiya Usulü Paella için kullanılan malzemeler :
az tuz
300 gr. zeytinyağı
250 gr. kırmızı ve yeşil biber
300 gr. havuç
300 gr. taze fasulye
sos: 50 gr. biber salçası+ kıyılmış sarımsak,maydanoz,zeytinyağı karışımı
500 gr. tavşan
5 gr. safran
500 gr. tavuk
300 gr. amerikan pirinci
300 gr. kalamar

Tarifi :
Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sıra ile, tüm etleri kızartın. Sebzeleri ekleyin. 2-3 dakika kavurduktan sonra, salça, safran, tuz ve et suyunu ekleyin. 4 dakika kaynattıktan sonra, pirinci ekleyip aralıklarla karıştırın. Tuz ve et suyunu kontrol edin. Zaman zaman et suyunu ilâve ederek fırında pişirin. Pişmeye yakın, bir şişeye, hazırladığınız sarımsak, zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz karışımını ekleyin. Pişmesini kontrol ederek fırından alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.