Deniz Mahsullü Paella için kullanılan malzemeler :
400 gr karides
3-4 diş sarımsak
300 gram kalamar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kilo pirinç
1 tatlı kaşığı safran
300 gram iç midye
kırmızı toz biber
500 gr fener veya tavuk balığı
tuz
300 gram mürekkep balığı
Tarifi : İçerisinde zeytinyağı bulunan tencereye doğranmış soğanları ve sarımsakları sote ediliyor. Ardından karidesler kalamarlar ve filetoları atıp pişmesi beklenir. Piştikten sonra pirinç ilave edilir. Arada sırada karıştırılarak pişmesi beklenir. Tatlandırma aşamasında bir miktar tuz eklenir. Daha önceden sıcak suyun içinde erittiğimiz safran eklenir. Az miktar karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte dinlenmesi beklenir. Sıcak servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009