Yengeç Çorbası için kullanılan malzemeler :
225 gr. ayıklanmış yengeç eti
1 su bardağı süt
1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
karabiber
1 adet havuç
tuz
2 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2 diş sarmısak
3 karanfil
Tarifi : Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir.Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır.Şarap ve yağ püreye karıştırılır. Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009