Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Yengeç Çorbası

(Yengeç Çorbası nasıl yapılır)

Yengeç Çorbası için kullanılan malzemeler :
225 gr. ayıklanmış yengeç eti
1 su bardağı süt
1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
karabiber
1 adet havuç
tuz
2 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2 diş sarmısak
3 karanfil

Tarifi :
Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir.Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır.Şarap ve yağ püreye karıştırılır. Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.