Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Yengeç Çorbası

(Yengeç Çorbası nasıl yapılır)

Yengeç Çorbası için kullanılan malzemeler :
225 gr. ayıklanmış yengeç eti
1 su bardağı süt
1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
karabiber
1 adet havuç
tuz
2 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2 diş sarmısak
3 karanfil

Tarifi :
Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir.Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır.Şarap ve yağ püreye karıştırılır. Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.