Ahtapot Türlüsü için kullanılan malzemeler :
küçük ahtapot 1 kilo
zeytinyağı 2 kaşık
sarmısak 2 baş
taze soğan 8 adet
doğranmış yeşil biber 1 adet
limon suyu 2 kaşık
beyaz şarap 150 gram
doğranmış maydanoz 2 kaşık
Tarifi : Ahtapotu temizleyip parçalara ayırın. Sarmısakla ahtapotu kızgın yağda sote edin. Kendi suyuyla 20 dakika pişirin. Sebzelerle de 10 dakika pişirin. Kırmızı biber, limon suyu ve beyaz şarap ilave edip kaynatın. Suyunu çekince ılık olarak servis edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009