Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > İtalyan Köftesi

(İtalyan Köftesi nasıl yapılır)

İtalyan Köftesi için kullanılan malzemeler :
5 diş sarmısak
kekik
250 gr kıyma
100 gr tulum peyniri
1 paket kraker
1 demet maydanoz
1 yumurta
2 domates
tuz, karabiber

Tarifi :
Domates ve 60 gr tulum peyniri dışındaki bütün malzemeleri bir kapta yoğurun. Bu karışımdan yaklaşık 3 cm çapında, küçük toplar halinde köfteler yapın. Bu köfteleri yuvarlak bir kaba dizin. Yüksek ısıda 5-7 dakika pişirin. Arada köfteleri çevirin. Doğranmış domatesleri köftelerin üzerine yayın. 30 gr rendelenmiş tulum peynirini üzerine serpin ve üzerini alüminyum folyoyla örttükten sonra yüksek ısıda 30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.