Ana Sayfa > Et Yemekleri > Biftek Dolması

(Biftek Dolması nasıl yapılır)

Biftek Dolması için kullanılan malzemeler :
150gr ıspanak
20 gr kızartmak için katı yağ
biraz şeker
biraz tuz
1 büyük domates
100 gr mozzarella (bizde tuzsuz dil peyniri de aynı işi görüyor)
2 tane biftek
karabiber
kekik

Tarifi :
Ispanak temizlenir yikanir, tuz ve şeker yardımıyla biraz pişirilir. Sonra soğuk suyla korkutulur ki yeşil rengini kaybetmesin. Domatesi de kaynamış suyla haşlayıp kabukları sokulacak hala getiriyoruz. Çekirdeklerini cıkarıp dilimliyoruz. Mozzarellayi da iki dilime ayırıyoruz. Etlerimizin tek taraflarını kızartıp dışarı alıyoruz yarısına ıspanagı, peyniri karabiber ,tuz ve kekiği istediğimiz oranda atıp diğer yarısını üzerine kaptıyoruz bu şekilde tekrar tavamıza koyup kızartıyoruz peynir ağzımıza layık bir şekilde eriyinceye kadar.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.