Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Bulamaç

(Bulamaç nasıl yapılır)

Bulamaç için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
bir avuç ceviziçi

Tarifi :
Un tavada ısıtılan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. . Tencerede de pekmez ile su eritilerek, kaynatıldıktan sonra kavrulmuş un eklenir ve karıştırılarak pişirilir.

Karışım katılınca, koyulaşınca tabaklara alınıp, üzerine ceviz içi serpilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 17 Mayıs 2010

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.