Ana Sayfa > Et Yemekleri > Taze Soğanlı Dana Eti

(Taze Soğanlı Dana Eti nasıl yapılır)

Taze Soğanlı Dana Eti için kullanılan malzemeler :
400 gr.dana eti
4 adet havuç
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sirke
5,6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su

Tarifi :
Havuçları kibrit çöpü gibi doğrayın. İnce uzun doğranmış etleri kızgın yağda iyice kavurup havuçları ilave edip birkaç dk. daha kavurup sıcak su ekleyin. 15-20 dk. pişirin. Taze soğanları da 1 cm. uzunluğunda doğrayıp pişmeye yakın ilave edin. Tuz,karabiber, soya sosu ve sirkeyi ekleyin. Yemek piştikten sonra ocaktan almadan önce 1 çorba kaşığı mısır nişastasını iki çorba kaşığı suyla sulandırıp içine ilave edin. 2 dk. kadar karıştırıp kaynatın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.