Çan Bisküvisi için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı tepeleme buğday unu
1/2 paket tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1/4 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
bir fiske şekerciboyası (yeşil veya kırmızı)
Tarifi : Porselen bir kaseye yağla pudraşekerini koyup krema haline gelinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta ve vanilya katarak karıştırmaya devam edin.
Un, tuz ve karbonatı yağlı karışıma eleyerek ekleyin. Yoğurup bir hamur yapın. Hamurun 2/3’ ünü şekerciboyasıyla renklendirin. Renkli hamuru yağlı kağıdın üzerinde, tabanı 6 cm, yüksekliği de 5 cm olan çan şekline getirin. Artan beyaz hamuru 1/1 cm incelikte açın. Renkli hamurun üzerini beyaz hamurla sararak kapatın.
Hamuru soğuk bir yerde 30 dakika bekletin. Çan şekli bozulmadan iplik veya keskin bir bıçakla kesip bir tepsiye sıralayın. Çanların altına yuvarlak bir hamur yerleştirin.
Orta ısılı fırında 10-15 dakika pişirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009