Ana Sayfa > Çorbalar > Ekmek Aşı Çorbası

(Ekmek Aşı Çorbası nasıl yapılır)

Ekmek Aşı Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet orta boy soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tablet et suyu
1-1.5 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
1 adet yumurta
6-7 su bardağı sıcak su
tuz, pul biber

Tarifi :
Tencerenin içine sıvıyağ konulur. Tuz,Kuru soğan ve sivri biber ince olarak kıyılıp tencerede yumuşatılır. Kabuğu soyulup ince doğranmış domates ilave edilir. Domatesler piştikten sonra salça, pulbiber ilave edilir ve biraz kavrulur. Sıcak su ilave edilir kaynamaya bırakılır.

Kaynadıktan sonra et suyu ve pirinçler ilave edilir. 1 adet yumurta büyük parçalar halinde kaynayan çorbaya ilave edilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.