Baş Etli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 bardak pirinç
1 koyun başı
1 soğan
1 havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz-karabiber
Tarifi : Koyun başını temizleyip yıkayın. Doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun. Biraz tuz atın. Kaynamaya başlarken köpüğünü alın. Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
4 bardak baş suyunu ve tereyağını bir tencereye koyun. Ayıkladığınız başın etlerini içine atın. Kaynayınca ayıklayıp yıkadığınız pirinci salın; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirin. 30 dk demlendirin.
Pilavı servis tabağına boşaltın. Üzerine derisi çıkarılıp doğranmış dili ve beyni yerleştirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009