Raita için kullanılan malzemeler :
1/2 kg. yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Tarifi : Yoğurdu derin bir kapta çatalla iyice çırpın. İçine tüm baharatları ilave edin. Üzerini toz kırmızı biber ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
Raita, Biryani ve diğer yemeklerin yanında çok hoş bir serinleticidir. Altkıta'da kuzeyden güneye doğudan batıya hemen her yemeğin yanında mutlaka Raita yenir. Yoğurda çeşitli baharatlar veya salatalık ilave ederek değişik Raita'lar yapılır.
Dilerseniz siz de Raitanıza salatalık rendesi ilave edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009