Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Hint Usulü Balık Kızartması

(Hint Usulü Balık Kızartması nasıl yapılır)

Hint Usulü Balık Kızartması için kullanılan malzemeler :
500 gr. beyaz sıkı etli balık filetosu
1 su bardağı besan (nohut unu)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı garam masala
1/4 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber
1/4 tatlı kaşığı hint safranı
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 demet taze kişniş
2 yumurta
kızartmak için sıvıyağ

Tarifi :
Balık filetolarını yıkayın, kurulayın ve boyuna ikiye bölün.

Nohut ununu eleyin. Taze kişnişi yıkayın ve ince ince kıyın. Derin bir kapta, nohut ununu, tuzu, garam masalayı, kırmızı biberi, hint safranını, karabiberi karıştırın. İçine kıyılmış kişnişleri koyun hepsini birlikte iyice tekrar karıştırın ve düz bir tabağa yayın.

Yumurtaları hafifçe çırpın. Balık filetolarını önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da baharatlı una iyice bulaym. Fazla unu atmak için silkeleyin.

Tavada hemen hemen 2 cm. derinliğinde bol sıvıyağ kızdırın, balıkları kızgın yağa atın ve birkaç kere çevirerek gevrekleşinceye kadar 5 dakika kızartın.

Yanında haşlanmış pirinç ve Raita ile servis yapın.

Taze kişniş verine, bir tatlı kaşığı toz kişniş de kullanabilirsiniz. Besan unu, yani nohut ununu marketlerde bulamazsanız, elektrikli kahve değirmeninde nohutu çekerek elde edebilirsiniz veya yerine normal un da kullanabilirsiniz

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.