Fırında Uskumru Balığı için kullanılan malzemeler :
1 kg uskumru balığı
tuz
kırmızıbiber
salçası:
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
3 orta boy domtes veya 2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/ 2 bardak beyaz şarap
1/ 2 bardak su
1/ 2 demet maydanoz ( üstü için)
Tarifi : Balıkları ayılayıp yıkadıktan sonra bir tepsiye sıralayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Salça bölümündeki sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın; yağda hafifçe kavurun. Şarap ve su katarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Biraz tuz koyun ve balıkların üzerine dökün. Kıyılmış maydanoz serpin.
Tepsiyi kızgınca bir fırına sürerek 30-35 dakika pişirin. Bu balık yemeğini sıcakken servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009