Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Uskumru Balığı

(Fırında Uskumru Balığı nasıl yapılır)

Fırında Uskumru Balığı için kullanılan malzemeler :
1 kg uskumru balığı
tuz
kırmızıbiber

salçası:
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
3 orta boy domtes veya 2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/ 2 bardak beyaz şarap
1/ 2 bardak su
1/ 2 demet maydanoz ( üstü için)

Tarifi :
Balıkları ayılayıp yıkadıktan sonra bir tepsiye sıralayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Salça bölümündeki sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın; yağda hafifçe kavurun. Şarap ve su katarak kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Biraz tuz koyun ve balıkların üzerine dökün. Kıyılmış maydanoz serpin.

Tepsiyi kızgınca bir fırına sürerek 30-35 dakika pişirin. Bu balık yemeğini sıcakken servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.